Az előző írásainkban számos létráról esett már szó. Most a csuklós létrákkal folytatjuk a Krause létrafelhozatalának a bemutatását. Természetesen ennél a konstrukciónál sem kérdés, hogy ipari, félprofi és otthoni felhasználásra alkalmas modelleket is találunk.

Többször találkoztunk azzal a hiedelemmel, hogy az emberek a három kategóriát úgy képzelik el magukban, hogy biztonságos, kevésbé biztonságos, még kevésbé biztonságos. Természetesen erről szó sincs. Akár az ipari, akár a félprofi vagy az otthoni felhasználásra gyártott Krause csuklós létrát választja valaki, maximális biztonságban érezheti magát. A különbségek igazából a gyártási technológia, a praktikus funkciók, az extrák és a kezelhetőség területén mutatkozik meg.

Ipari felhasználású csuklós létrák:

Ezeket a létrákat úgy tervezik meg, olyan minőségbiztosítási ellenőrzéseken mennek át, amelyek garantálják a biztonságot, a hosszú élettartamot és típustól függően még sok minden mást.

A Krause az iparnak szánt szegmensben (Stabilo Professional) 5-féle csuklós létrát kínál:

csuklós állólétra: Könnyű és nagyon stabil álló- és támasztólétraként használható alumínium csuklós létra, szabadalmaztatott rögzítőcsuklóval és egy kézzel működtethető mozgatóelemmel (SpeedMatic rendszer). Emellett széles kereszttartó és csúszásmentes lábdugó (SafetyCap), és még számos további fejlesztés is a biztonságot szolgálja.

univerzális csuklós létra: A fentihez hasonló, ugyanakkor kis helyigénye révén szerelési munkához is tökéletes. Támasztólétraként, kétoldalas állólétraként és munkaállványként is használható.

teleszkópos csuklós létra: Támasztólétraként, kétoldalas állólétraként és munkaállványként is használható. A magassága a szabadalmaztatott ClickMatic rendszernek köszönhetően, gyors és kényelmes. Lépcsőkön való munkavégzésre is alkalmas, valamint extra sarokmerevítéssel is rendelkezik.

teleszkópos csuklós létra 4 szárhosszabbítóval: A teleszkópos csuklós létra összes előnyét magán viseli, és a szárhosszabított kivitelének köszönhetően, lépcsőházakban is kényelmes munkavégzést tesz lehetővé.

kombinált csuklós létra: Ebben a létrában nem csalódhat. A professzionális csuklós alumíniumlétrák családjának legsokoldalúbb tagja, amely belső és külső munkákra egyaránt használható. Felhasználhatósága annyira sokrétű, hogy inkább kattintson ide, és ismerje meg az összes előnyét, funkcióját és felhasználási területét.

Félprofi csuklós létrák:

A félprofi szóról nem biztos, hogy pozitív gondolatok jutnak az eszébe. Mindaddig, amíg ki nem próbálja a Krause félprofi csuklós létra termékcsaládját.

A Trimatic, a TeleMatic, a MultiMatic és a TeleVario is, az ipari felhasználásra tervezett nagytestvéreikhez nagyon hasonló tulajdonságokkal bírnak. Amennyiben nem ipari, de nem is otthoni felhasználásra keresi a tökéletes megoldást, akkor a Krause félprofi csuklós létráival tökéletesen elégedett lesz.

Otthoni felhasználás:

Az otthoni felhasználásra gyártott Krause csuklós létra támasztó- vagy állólétraként, illetve modelltől függően állványként is használható. A kisebb méretének köszönhetően, összecsukva akár az autó csomagtartójában is szállítható.

Sokan gondolják úgy, hogy a ház körüli teendőkre a piacon található összes csuklós létra megfelelő lehet. Tapasztalatunk szerint nem kevesen azért vesznek gyenge minőségű létrát otthonra, mert szerintük az elvégzendő feladatokhoz nincs szükségük strapabíró és minőségi konstrukciókra.

Mi erre csak egyetlen egy dolgot szoktunk mondani. Teljesen mindegy, hogy ipari területen, a kereskedelemben vagy épp otthon a ház körül tevékenykedünk, ha leesünk, vagy ha a létra összedől, az mind a 3 esetben ugyanannyira fáj.

Ezért is hiszünk abban, hogy az az egyetlen jó irány, amelyet a Krause követ. Nevezetesen, hogy mind a 3 célcsoport számára úgy tervez és gyárt létrákat, hogy a legfontosabbat, a biztonságot, sosem téveszti szem elől.