ÁllványBázis Blog - Minden amit a Krause gurulós állványokról és létrákról tudni kell.

Mit is tud egy többcélú létra?

Barkács-, gazda- és építőipari boltokban gyakran hallhatjuk-olvashatjuk a kifejezést: többcélú létrák. Ha nem vagyunk mindennapos létrahasználók, nem biztos, hogy tudjuk mit fed ez a kifejezés, azért most járjunk utána, hogy milyen funkciókkal és eltérő jellemzőkkel rendelkező létrákkal találkozhatunk.
Olvasd tovább

Így érdemes párátlanító gépet választani

A megfelelő páratartalom kialakítása a lakásban-irodában nem csak élettani szempontból fontos, hanem az épület és bútorok állagmegóvása szempontjából is. Ehhez segítünk most megtalálni a valódi megoldást jelentő páramentesítő gépet.
Olvasd tovább

Párával kapcsolatos problémák felújítás, építkezés során

Az optimális páratartalom az ember közérzete és egészsége szempontjából rendkívül fontos. De nem csak nekünk, épülő vagy átalakítás alatt álló otthonunknak is megfelelő páratartalomra van szüksége. Bemutatunk néhány párátlanító készüléket, melyek segítségével biztosítható a megfelelő környezet a munkálatok ideje alatt is.
Olvasd tovább

Allergiát okozhat a magas páratartalom

Lakásaink levegőjének minősége szoros összefüggést mutat a téli felső légúti betegségek, illetve egész évben az asztma kialakulásával. Ennek köszönhető, hogy egyre szélesebb körben terjed a lakások levegőminőségét nagy arányban javító párátlanító gépek használata.
Olvasd tovább

Gyorsan meleget! Ezt érdemes tudni a hőlégfúvókról

A hőlégfúvók olyan ipai berendezések, amelyek a meleg levegőt állítható nyomással képesek a kívánt helyiségbe vagy a megmunkálandó felületre engedni. A hőlégfúvóknak a méretüktől és teljesítményüktől függően számos célja és feladata lehet a ház körül. Nézzük, milyen fajtái vannak és mire is jók a hőlégfúvók!
Olvasd tovább

Párával kapcsolatos problémák felújítás, építkezés során

Az optimális páratartalom az ember közérzete és egészsége szempontjából rendkívül fontos. De nem csak nekünk, épülő vagy átalakítás alatt álló otthonunknak is megfelelő páratartalomra van szüksége. Bemutatunk néhány párátlanító készüléket, melyek segítségével biztosítható a megfelelő környezet a munkálatok ideje alatt is.
Olvasd tovább

Csuklós létrák minden eshetőségre

Az előző írásainkban számos létráról esett már szó. Most a csuklós létrákkal folytatjuk a Krause létrafelhozatalának a bemutatását. Természetesen ennél a konstrukciónál sem kérdés, hogy ipari, félprofi és otthoni felhasználásra alkalmas modelleket is találunk. Többször találkoztunk azzal a hiedelemmel, hogy az emberek a három kategóriát úgy képzelik el magukban, hogy biztonságos, kevésbé biztonságos, még kevésbé biztonságos. Természetesen erről szó sincs. Akár az ipari, akár a félprofi vagy az otthoni felhasználásra gyártott Krause csuklós létrát választja valaki, maximális biztonságban érezheti magát. A különbségek igazából a gyártási technológia, a praktikus funkciók, az extrák és a kezelhetőség területén mutatkozik meg.
Olvasd tovább

A támasztólétra-kisokos

A Krause támasztólétrái nélkül sokkal nehezebb lenne az élet többek között az autó-, és az építőiparban. Ezért a kínálatunkból előszeretettel vásárolnak ipari cégek, de egyre többen keresik otthoni felhasználásra is a támasztólétrákat. A Krause 100 éve szolgálja ki ipari és az otthoni felhasználásra alkalmas létrákkal, dobogókkal, fellépőkkel, állványokkal a piacot.
Olvasd tovább

Hogyan tisztítsuk a függönyöket és szőnyegeket?

A nagytakarítás során – ahogy sorozatunk első részében már kitértünk rá – a sorrendszabálynak megfelelően a legelső feladat a függönyök levétele. Ennek több oka is van: egyrészt a függönyök általában magas helyekre vannak rögzítve, így a belőlük lefelé hulló szennyeződés minden alacsonyabban fekvő területet be fog teríteni.
Olvasd tovább

Így tüntessük el a koszt - a nedves takarítás

Arról már korábban írtunk, hogy száraz eszközök igénybevételével hogyan érdemes takarítani. Most pedig a nedves takarítás különféle módjait ismertetjük. Ezen belül külön csoportot képeznek azok, amelyekhez eszközöket használunk, mint pl. gőztisztító gép, nedves porszívó, szőnyeg – és kárpittisztítógép stb, illetve a gépek nélkül végezhető megoldások.
Olvasd tovább

Így tüntethetjük el a port a lakásból

A sorozatunk első részében arról írtunk, hogy hol kell kezdeni a takarítást. Arra is kitértünk, hogy milyen fontos a megfelelő eszközök (pl. stabil és megbízható létra vagy állvány) beszerzése, hiszen ez nem csak a hatékonyabbá, de biztonságosabbá is teszi a munkát. Most nézzük meg, hogy milyen módszerekkel takaríthatunk, melyiket milyen felületen és milyen gyakorisággal érdemes alkalmazni!
Olvasd tovább

Hasznos tippek takarításhoz - 1. rész

A takarítás gördülékenysége és hatékonysága sokszor nem azon múlik, hogy milyen eszközöket vagy szereket használunk. Érdemes tanulni anyáinktól és nagyanyáinktól, akik olyan módszereket hagytak ránk, amelyek tapasztalatból születtek, megkönnyítik a munkánkat, illetve megelőzik, hogy saját magunknak tegyünk keresztbe a nehéz munka során.
Olvasd tovább

Hogyan használjuk a létrát biztonságosan?

Létravásárláskor az egyik, vagy talán a legfontosabb szempont a biztonságos használat, hiszen akár több méteres magasságban, órákig tartó munkálatok esetén egy pillanat alatt baj történhet. Meg kell találni a lehető legjobb létrát ahhoz, hogy a profi szakember, az amatőr „barkácsoló”, vagy egy háziasszony is biztonságban érezze magát a magasban.
Olvasd tovább

A legrátermettebbek, Krause szakipari létrákon dolgoznak

Vannak dolgok, amelyeket csak a legbátrabbak képesek bevállalni. Mert létrára mászni szinte mindenki tud. Ám néhány lépcsőfok után, ahogyan a talajtól egyre nagyobb lesz a távolság, a többségnek elfogy a bátorsága. Majd, amikor már nem is a létrán, hanem a létra segítségével például a tetőn kell dolgozni, akkor csak a legrátermettebbek maradnak a gáton.
Olvasd tovább

7 szempont a ház festéséhez

Egy ház kültéri festése nem csak az esztétikum miatt fontos, hanem külső védelmet is jelent. A munka során számos dologra oda kell figyelni az időjárási tényezőktől kezdve a megfelelő festék kiválasztásáig. Továbbá mindenképp érdemes állványt beszerezni a biztonság érdekében. 
Olvasd tovább

Polclétra: a gördülékeny kereskedelem és ipar záloga

Tudta, hogy a polclétra közvetett módon befolyással van arra, hogy a kereskedelem és az ipar ki tudja szolgálni az egyre növekvő igényeket? Hogy jön ide a kereskedelem és az ipar? Olvasson tovább, mert mi nem viccelünk. Az iparosodás üteme nem hogy lassul, hanem fokozatosan erősödik a világban. Az emberiség az elmúlt évszázadban többet fejlődött, mint előtte 1000 év alatt. 
Olvasd tovább

Két oldalon járható létrák – professzionális megoldások akár félprofi felhasználásra

Vannak helyzetek, amikor az egy oldalon járható létráknál találunk célszerűbb eszközt is. Jellemzően a félprofi és ipari felhasználásnál érdemes elgondolkodni a két oldalon járható létrák különböző modelljein. Létrára mászni nem olyan veszélyes, mint mondjuk fára, de abban megegyezhetünk, hogy a rossz létrára és a rossz fára mászás között nincs sok különbség. Mind a kettő életveszélyes lehet. Miért a két oldalú járható állólétrát válassza? Miben nyújt többet ez a létra? A nevében is benne van. Két oldalon járható létráról beszélünk, amely stabilabb, kényelmes munkavégzést tesz lehetővé, akár huzamosabb ideig.
Olvasd tovább

A létrás videó, és ami mögötte van

Ma már annyira nem, de úgy 10-20 évvel ezelőtt a kandikamerás felvételek nagyon népszerűek voltak. Családok milliói ültek a TV előtt, és várták a Csííízt, hogy végre egy jót nevethessenek. Másokon. Mára ezeknek a műsoroknak leáldozott, a helyükre Youtube videók kerültek, de egy dolog változatlan maradt. Nincs olyan ember, aki az életében párszor ne látott volna videón megörökítve otthoni teendők, festés vagy szerelés közben, létrával vagy létrázás közben pórul járó, hobbi barkácsolót.
Olvasd tovább

ÁllványBázis.hu - Krause márkaképviselet

Elfogadom

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek...