Ebben a cikkben a polisztirolvágó szerkezeté lesz a főszerep. Igyekszünk rámutatni tehát arra, hogy a polisztirolvágó rendelkezésre állása leginkább mikor és milyen formában jelenthet kiemelt hozzáadott értéket.

Ezenfelül arra is igyekszünk rávilágítani, hogy a polisztirolvágó mellett egy-egy kiegészítő kellék beszerzése is mennyit lendíthet a munka hatékonyságán.

Mikor jöhet egyáltalán szóba a polisztirolvágó beszerzése?

Nyilván akkor, amikor a polisztirol, hungarocell, nikecell, EPS vagy akár az XPS táblák méretre vágása jelenti a megoldásra váró feladatot. Fontos tényező ugyanis ezeknél az anyagoknál, hogy a hagyományos fűrészekkel és egyéb vágóeszközökkel csak bajosan boldogulhatunk velük.

A polisztirolvágó hozzáadott értéke tehát abban jelentkezik, hogy a polisztirol mellett a többi speciális anyagot is kiemelt pontossággal tudjuk elvágni a segítségével. Márpedig az építkezések és felújítások munkálatainál ennek meglehetősen komoly hasznossága lehet.

Dióhéjban a polisztirolvágó működéséről

A polisztirolvágó szerkezetének egyaránt fontos része a vágókeret, illetve a vágószál. A keret szolgál arra, hogy precízen ki tudjuk jelölni a vágni kívánt részeket. Magyarul a vágókeret adja meg a pontos vágáshoz elengedhetetlen stabilitást.

A vágószál pedig értelemszerűen magát a vágást végzi el, méghozzá a megfelelő fizikai ráhatásnak köszönhetően. Speciális vágószárról van egyébként szó, aminek az anyaga és az élessége tűpontosan illeszkedik a polisztirol fizikai tulajdonságaihoz.

Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy polisztirolvágóból egyaránt léteznek asztali verziók, illetve nagyobb gépek. Ezeknél a méret, illetve a kialakítás miatt némileg eltér a működés elve, vagyis a polisztirolvágás módja.

Mi alapján érdemes választani a szóba jöhető polisztirolvágók között?

A legfontosabb kérdés természetesen az, hogy milyen gyakran jelent megoldandó feladatot a polisztirol méretre vágása, illetve jellemzően mekkora táblákat kell méretre szabnunk. Ehhez mérten célszerű döntést hozni arról, hogy a szóba jöhető polisztirolvágók között éppenséggel melyik felel meg leginkább a kívánalmaknak.

A webáruházunkban kapható asztali szerkezetek akár otthon is jól jöhetnek, ha időről időre egy-egy felújítás keretei között dolgozunk polisztirolvágóval. Persze a profi brigádoknál sem jön rosszul, ha a nagyobb polisztirolvágó mellett akad kéznél nagyobb gép is.

Ezáltal a kivitelezésre váró munka jellegétől teljesen függetlenül is gond nélkül megoldható a polisztirol tűpontos méretre igazítása.

A polisztirolvágó hasznos és sokszor nélkülözhetetlen kiegészítői

Minél többet van használatban maga a polisztirolvágó, annál gyorsabban válhat esedékessé egy-egy kiegészítőnek a cseréje. Leginkább a vágószál lehet az, amelyik az intenzív használat következtében elveszíti az élét, ezért idővel ki kell cserélni.

Mindig érdemes tehát figyelembe venni, hogy a polisztirolvágót használva mennyire megy hatékonyan, flottul és pontosan a munkavégzés. Ha a hatékonyság csökkenését tapasztaljuk, akkor idővel célszerű lesz lépni a csere ügyében.

Mindemellett egy, a szállítást segítő doboz vagy szállítóalkalmatosság is jól jöhet, hogy a polisztirolvágót az egyik munkaállomásról a másikra tudjuk telepíteni.