A talajfúró remek szolgálatot tesz a ház melletti területen. Itt ugyanis nemcsak füvet nyírni, növényeket ültetni vagy fákat metszeni kell. Más feladatoknak az elvégzésére is sor kerülhet, amikhez megfelelő méretű és mélységű lyukat, gödröt kell ásni. 

A talajfúró megkönnyíti a dolgunkat, hiszen kézzel sokkal lassabban és körülményesen tudnánk dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben vékony, de mély lyukak kialakítására van szükség, amiket manuálisan nem lehet létrehozni. 

A talajfúró hol és pontosan milyen feladatok elvégzésére alkalmas? Milyen előnyei vannak a használatának? A mostani írásunkat ebben a témában készítjük ezzel egy kis útmutatót adva a készülékek alkalmazásához. 

Mikor lehet szükség a talajfúró használatára?

Ha otthonunkhoz tartozik egy kis udvar vagy kert, akkor a talajfúró ott is hasznunkra válik. Ugyanakkor ipari célra is gyakran használják, például az építkezéseken, ahol szintén szükség lehet a lyukak létrehozására. Nem véletlen, hogy az építőipari gépek sorában az egyik legfontosabb készülék. 

A kerítésoszlopok helyének kialakításakor is jó szolgálatot tesz. Ilyenkor ugyanis csekély átmérőjű mélyedéseket kell fúrni a talajba. Ahhoz viszont, hogy az oszlopok stabilan megálljanak a helyükön, a lyukaknak mélyeknek kell lenniük. 

Amikor növényeket ültetünk a földbe, akkor is szükség lehet a talajfúró gépi erejére. A tuják, fák ültetésekor rengeteg időt, energiát spórolhatunk meg, ha nem manuálisan akarjuk megoldani a lyukfúrást. Ugyanez igaz a pergola, azaz a nyitott kerti lugas kialakítására is.

Az építőipari területeken elsősorban az építési alapzatok létrehozására használják, de kertépítéskor vagy kertrendezéskor is hasznos lehet. A kerttulajdonosok mellett az építőiparban dolgozóknak, hobbi kertészeknek, erdészeknek, ácsoknak, sőt, még akár épületasztalosoknak is szüksége lehet rá. 

Elektromos vs. benzines talajfúrók

A készülékeket aszerint is csoportosíthatjuk, hogy elektromos vagy benzines kivitelben készülnek. Az elektromos változatokat csak hálózatra csatlakoztatva tudjuk használni, ennél fogva alkalmazásuk kevésbé rugalmas. Munka közben oda kell figyelni a vezetékre, hogy ne kerüljön rossz helyre. Ezzel szemben a benzines talajfúrók nem árammal, hanem benzinnel működnek és általában nagyobb teljesítményűek. 

Ez a benzines kivitelben készült vízszintes ipari talajfúró például általános és speciális feladatokra is nagyon jól alkalmazható. Közművek telepítésekor ideális megoldást nyújt a megfelelő mélységű furatok készítéséhez. Egy speciális fúrófej is tartozéka, amivel a már kialakított furat átmérőjét ki lehet bővíteni. 

A megfelelő készülék kiválasztása

Az ideális fúrógép kiválasztása előtt érdemes átgondolni néhány dolgot. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy pontosan hol és milyen célra fogjuk használni? Ennek alapján tudjuk ugyanis eldönteni, hogy milyen műszaki adatokkal kell rendelkeznie. 

A teljesítményt, a fordulatszámot, a maximális furatátmérőt és a fúrási átmérőt is górcső alá kell venni. Ezek tudatában derül ki, hogy a készülék alkalmas-e az adott feladat precíz és hatékony elvégzésére. Továbbá azt is át kell gondolni, hogy az elektromos vagy a benzines változat szolgálja ki jobban az igényeinket?

Webshopunk kínálatában a gépek mellett sok más terméket is megtalálsz. Többek között a talajfúró tartozékok is rendelkezésre állnak. A fúrófejeket, fúrószárakat pedig külön-külön is meg lehet vásárolni nálunk.