A mindennapokban sok esetben előfordul, hogy el kell érnünk a magasban lévő helyeket, mely esetben remek segítőtárs lehet az összecsukható alumínium létra. Ez a nagyszerű munkaeszköz ugyanis nagyon egyszerűen, és nem utolsósorban kényelmesen használható. 

Amikor szükségünk van rá, akkor néhány gyors mozdulattal ki tudjuk nyitni, és fel tudjuk állítani abba a pozícióba, amely a legalkalmasabb az adott feladat elvégzéséhez. Ha pedig végeztünk, akkor könnyedén össze tudjuk csukni, és vissza tudjuk tenni a helyére.

További előnye, hogy speciális változatai is léteznek, ilyenek például a kínálatunkban is megtalálható Krause Stabilo teleszkópos csuklós létrák, melyek 4 szárhosszabbítóval vannak felszerelve. 

Nézzük, mit érdemes tudni az összecsukható alumínium létra használatáról!

Mi az összecsukható alumínium létra különlegessége?

Valójában egy rendkívül hasznos munkaeszközről van szó, amit nagyon sokoldalúan tudunk használni, nemcsak ipari környezetben, hanem akár egy teljesen átlagos hétköznapon az otthonunkban is. 

Az alumínium a könnyűfémek közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a belőle készített létrák egyik legnagyobb előnye a kis súly. Ennek köszönhetően könnyen elmozdíthatók a helyükről, és az is egyszerűen megoldható, ha egyik helyről át akarjuk vinni egy másikra, vagy ha vissza szeretnénk tenni őket a helyükre.

A másik sajátossága egy ilyen létrának az, hogy egy egyszerű mozdulattal összecsukható a két szára, így helytakarékosan lehet tárolni. Bárhol találhatunk neki helyet, ahol csukott állapotban elfér, például a garázsban vagy a műhelyben. 

Milyen konkrét feladatok elvégzésekor vehetjük hasznát?

Ez a létratípus sokféle feladat elvégzésekor jó szolgálatot tesz, például akkor, amikor magasban lévő polcokat vagy szekrényeket szeretnénk elérni, hogy megtisztítsuk őket vagy pakoljunk rájuk.

Akkor is nagyon hasznos lehet, ha napirendre kerülnek a felújítási, átalakítási munkálatok, azok során ugyanis gyakran el kell érni a falakat és a mennyezetet. Tipikusan ilyen, amikor glettelünk, festünk, vagy amikor díszléceket szerelünk. 

És persze házon kívül is nagy hasznát vehetjük egy ilyen létrának, hiszen a használatával könnyedén megoldhatók az olyan feladatok, mint amilyen például az eresztisztítás. Csak arra kell odafigyelnünk, hogy olyat válasszunk, ami magas minőségű alkatrészekből áll, s így hosszú távon is megbízható használatot tesz lehetővé. 

Milyen speciális változata létezik?

A Krause Stabilo teleszkópos létra remek példája annak, hogy ezek a létratípusok speciális változatban is készülnek. A teleszkópos kialakításnak hála változatos magasságokban alkalmazható attól függően, hogy éppen milyen feladatot szeretnénk elvégezni, és milyen munkamagasságot szeretnénk elérni. 

A létra lábainak magasságát precízen be tudjuk állítani, így a szárait a lépcsőfokokra is fel lehet állítani. Ez lehetővé teszi, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken is tudjunk létrát használni, még ott is, ahol a hagyományos változatok felállításához nem áll rendelkezésre elegendő hely.

Kétségkívül sok olyan feladat vár ránk a mindennapokban, melyeket a magasban kell elvégeznünk. Tipikusan ilyen a pakolás, a festés vagy az eresztisztítás, amiknek az elvégzése nem okoz gondot, ha rendelkezésünkre áll egy masszív, összecsukható alumínium létra. 


Nálunk nagyon sokféle létrát és állványt megtalálsz, gyere és nézz körül, ha pedig kérdésed van, bátran keress minket az elérhetőségeinken!