Az alu létrák remek megoldást nyújtanak kültéren. A ház körül mindig akad tennivaló, a teendők egy részét pedig a magasban kell elvégezni. Gondolunk itt például gallyazásra, metszésre, termények betakarítására, de ide sorolhatjuk a falfestést és az eresztisztítást is. 

Az alumíniumból készülő létra egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül strapabíró szerkezettel rendelkezik. Bátran rá tudunk állni anélkül, hogy attól félnénk, összecsuklik alattunk. Nem úgy, mint a jó öreg falétránk, ami már a végét járja.

A magasban történő munkavégzés nem játék. Ennek megfelelően érdemes megválasztani az általunk használt eszközöket. Ha a régiek elavultak, akkor érdemes minél előbb megejteni a cserét, hiszen a saját testi épségünk a tét.

Miért bizonyulnak jó választásnak a minőségi alu létrák a ház körül? Mikor melyik típust válasszuk? Most ezekre a kérdésekre adunk választ, hogy megkönnyítsük a döntést.

Alu létrák gallyazáshoz, termények betakarításához

Ha a ház mellett van egy kis gyümölcsös kert, aligha fogsz boldogulni létra nélkül. Amikor le kell gallyazni a fákat, vagy le kell szedni a gyümölcsöt, akkor több méteres magasságot is el kell érni. Nagyobb fák esetén mindenképp olyan létrát válassz, aminek elég széles a terpesze és stabilan meg tud állni a talajon.

A terhelhetőség is egy fontos szempont. A saját testsúlyod mellett vedd figyelembe az általad használt eszközök súlyát is! Bár ma már kompakt gépekkel tudunk dolgozni, amik nem nyomnak sokat, azért jobb biztosra menni. Minél nagyobb a létra terhelhetősége, annál jobb. Érdemes olyat választani, ami legalább 150 kg-ot gond nélkül elbír. 

Kisebb fákhoz nem praktikusak a nagyméretű alu létrák. Nehezen lehet mozogni velük és félő, hogy a lombkorona is bezavar használat közben. Ez esetben inkább a kisebb, egyoldalas változatok válnak be. 

Alu létrák falfestéshez, eresztisztításhoz

A ház körül sajnos akadnak olyan munkák, amikhez nem sok kedvünk van. Ilyen például az eresz kitisztítása, de sokan a falfestésért sincsenek oda. Ettől viszont még ezeket a feladatokat is meg kell csinálni.

Ha már a munkához nem fűlik a fogunk, legalább a létránk használata legyen élvezhető. A megfelelő típus kiválasztásához mindenképp vedd figyelembe az épület magasságát! Nagyon bosszantó tud lenni, amikor még a létra tetején sem kerülünk megfelelő magasságba. Egy emeletes ház esetén a háromméteres biztonsági létra elegendő lehet. Ha viszont három vagy annál több emeletes épületről van szó, akkor a magasabb létrák között keresgélj!

Bármekkora magasságot is kell elérned, nálunk az alulétrák egész tárháza vár. Ha még nem találtad meg az igazit, akkor nézz be hozzánk!

Univerzális alu létrák több feladathoz is

Kültéren mindig vannak speciális feladatok, amikhez egyedi kialakítású létrák passzolnak. Az egyes modellek méretben, kialakításban és egyéb paraméterben is különböznek. Mindig azt válaszd, amit adott célra, adott körülmények között a legpraktikusabban tudsz használni!

Előfordul azonban, hogy egy létra többféle munkához is jó lehet. Ilyenkor a logika is azt diktálja, hogy azt az egyet válaszd, és ne keresgélj két-három különbözőt! 

Egy teleszkóppal felszerelt alumínium létra igazi jolly joker. Nagy előnye, hogy a megfelelő magasságba állítható, szállításhoz pedig akár teljesen összecsukható. Szuper alternatíva, ha a létrával a hónod alatt több tíz métert kell gyalogolnod a munkavégzés helyszínéig.

Alu létra ügyben bármikor a rendelkezésedre állunk, keress minket bátran!