A raktárak, üzemek és egyéb munkahelyszínek takarítása során az ipari porszívó ideális választásnak bizonyul. Ezeken a helyeken is szükség van arra, hogy rendszeresen feltakarítsuk a padlóra kerülő szennyeződéseket. Ezt azonban csak speciális készülékekkel tehetjük meg eredményesen.

Egyedül az ipari kivitelben készülő porszívók alkalmasak arra, hogy nagy alapterületen is tudjuk használni őket takarításra. Nemcsak a helyszínek nagysága, hanem az ott előforduló és feltakarítandó anyagok miatt sem lehet hagyományos porszívókkal dolgozni. 

Ebben az írásunkban az ipari porszívókat fogjuk górcső alá venni. Először arról lesz szó, hogy milyen tulajdonságaikban különböznek a hagyományos társaiktól. Majd azt is elmondjuk, hogy mit kell tudni a porosztály besorolásról, végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy fontos dologra.

Mi az az ipari porszívó?

Az ipari porszívó olyan nagy teljesítményű készülék, amit ipari helyszíneken tudunk használni a padlóra kerülő szennyeződések és egyéb anyagok eltávolítására. Mivel munkaterületen kerülnek alkalmazásra, ezért strapabíró anyagból és alkatrészekből készülnek. A cső, a szívófej és a fogantyúk is nagy teherbírással rendelkeznek, ennek köszönhetően pedig időtállóság is jellemzi őket. 

Míg otthon csak port, hajat és kisebb szemetet kell feltakarítanunk a porszívóval, addig a munkahelyszíneken sokkal extrémebb körülmények uralkodnak. Az ipari készülékekkel az ipari vegyszereket, a robbanásveszélyes anyagokat, sőt, még a vizet is fel tudjuk takarítani. Mivel mindegyik gép más, így vásárlás előtt minden esetben figyelembe kell venni annak porosztály besorolását. 

Mit kell tudni a porosztály besorolásról?

A porosztály besorolás mutatja meg, hogy az adott készülék pontosan milyen anyagok, illetve szennyeződések feltakarítására alkalmas. Összesen három osztály létezik, az L- (light) az M- (medium) és a H-porosztály (high). 

Az L-porosztályba azok a gépek sorolhatók, amikkel csekély veszélyességű anyagokat tudunk felszívni. Az M-porosztályú készülékek már alkalmasak a közepes veszélyességű szennyeződések eltávolítására. Ide tartoznak például a fa-, illetve műanyag eredetű porok, valamint a beton, cement és a tömítőanyagok használata során keletkezett szennyeződések. A H-porosztályba tartozó készülékekkel pedig már a nagy veszélyességű anyagokat is el tudjuk távolítani a munkahelyszínről. Többek között a penész, az azbeszt és más egészségre veszélyes anyagok felszívására is alkalmasak. 

Ez a RP350YDH kódszámú Hikoki ipari porszívó például a legmagasabb besorolás alá tartozik. Kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik és különböző tartozékok is leszállításra kerülnek a géppel együtt. Egy tömlő, műanyag zsák, kerékrögzítő és adapter is jár hozzá. 

A márka is sokat nyom a latba

Az ipari porszívó vásárlás ideális esetben mindig hosszú távra szól. Elvégre nem szeretnénk pár hét vagy hónap múlva azzal szembesülni, hogy meghibásodott a készülék vagy eltört valamelyik alkatrésze. Ezt azonban csak úgy tudod elkerülni, ha kiváló minőségű, márkás porszívót választasz, ami kellőképpen bírja a terhelést. 

Az ipari területeken, például üzemekben, csarnokokban vagy nagy alapterületű irodaházakban kizárólag ipari porszívókkal tudunk időhatékonyan takarítani. Ezek a gépek sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint a hagyományos társaik, emellett pedig számos más tulajdonságaikban is különböznek tőlük. Webáruházunkban minden fontos munkaeszközt megtalálsz, köztük a márkás ipari kivitelben készülő porszívókat is.