A párátlanító készülékre nemcsak otthon lehet szükség, hanem a munkaterületen is. Például az építkezéseken, ahol a pára jelenléte számos nehézséget és veszélyt jelenthet. Pontosan mitől is kell tartanunk? Hogyan lehet segítségünkre egy párátlanító? Most erről lesz szó. 

Legyen szó építkezésről vagy felújításról a pára okozta problémákra itt is, ott is számítani kell. Ritka, mint a fehér holló az a helyiség, ahol ideális páratartalom van munkavégzés közben. Főleg, hogy olyan anyagokat és technológiákat használnak a szakemberek, amik a levegő nedvességtartalmára is hatással vannak. 

Itt el is érkeztünk egy nagyon fontos fogalomhoz, ami nem más, mint az építési nedvesség. Először is ennek jelentésével és jelentőségével kell tisztában lennünk. Ezt követően már világossá válik, miért van feltétlenül szükség a párátlanító készülékek használatára.

Mi az építési nedvesség? 

Az építkezések során az egyik legnagyobb ellenségünk nem más, mint a víz. Akadályozza a száradási folyamatokat, lassítja a munkánkat, sok esetben pedig tönkre is teszi azt. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a levegő optimális nedvességtartalmára.

Az építési nedvesség fogalmába beletartozik minden olyan nedvességforrás, ami a helyiségbe kerül vagy ott alakul ki. Ha például átszellőztetjük a szobát, odakint viszont csapadékos az időjárás, akkor számolnunk kell a páramennyiség növekedésével. Ugyanígy, ha mondjuk habarcsot vagy betont készítünk, az ahhoz használt víz is növeli a páratartalmat. 

A Master DHP 65 ipari párátlanító akár a nap 24 órájában folyamatosan üzemeltethető. Kiválóan alkalmas raktárak, üzemek levegőjének párátlanítására. Az építőipari kivitelezések alkalmával is hatalmas támogatást nyújt a száradási folyamatok elősegítésében. 

Miért nagy probléma a túl magas páratartalom?

A páratartalom nagymértékben befolyásolja a száradást. Számtalan olyan munkafolyamatot tudunk mondani, ahol szükség van arra, hogy a nedves alapanyagok megszáradjanak. Például falazás, vakolás, festés, betonozás. Az anyagok maguktól nagyjából 1-2 év alatt száradnának ki teljesen. Ennyi időt azonban nem várhatunk. 

Az építkezések mindig szűkös határidőhöz vannak kötve. Megvan, hogy mikorra kell végezni egy-egy feladattal, hogy az ütemterv gördülékenyen haladjon. Már az építkezés megkezdése előtt ki van jelölve az épület átadásának végső időpontja. Így hát nagyon fontos, hogy a megfelelő eszközökkel felgyorsítsuk a száradási folyamatokat. Ebben pedig mi más lehetne jobb társunk, mint egy professzionális ipari párátlanító készülék?

Miért a párátlanító készülék az ideális megoldás?

Pontos adatokat nehéz mondani, de az ideális páraérték valahol 40% és 60% között mozog. Ez az a tartomány, amin belül az alapanyagok épp a megfelelő gyorsasággal száradnak. Az ipari párátlanító akár napokon keresztül folyamatosan biztosítani tudja az ideális értéket. Erre a kimagasló teljesítménye ad garanciát. 

Az ipari területekre kifejlesztett párátlanító készülékek nagy alapterületen is kiválóan működnek. Remekül alkalmazhatók csarnokokban, üzemekben, raktárakban. Sőt, akár múzeumokban, könyvtárakban és levéltárakban is jó szolgálatot tesznek. 

Ha még nem találtad meg a tökéletes megoldást, akkor mindenképp nézz körül a webáruházunkban! Itt megtalálsz mindent, amire a profi és gyors munkavégzéshez szükséged van.