Amikor el szeretnénk érni egy magasan fekvő helyet, akkor egy 5 fokos falétra remek szolgálatot tud tenni. Persze csak akkor, ha a megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik, és elég biztonságos ahhoz, hogy magabiztosan tudjuk használni.

Sokan azt gondolják, hogy egy falétra soha nem lehet annyira masszív és strapabíró, mint például a fémből készülő társai. Ez a feltételezés azonban nem feltétlenül állja meg a helyét, hiszen ma már a professzionális falétrák is elérhetőek. Ezeket pedig ugyanolyan biztonságosan lehet használni.

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy kicsit jobban is bemutassuk neked az 5 fokos falétra használatát. Többek között arra a kérdésre is választ kapsz, hogy milyen munkák során tudod használni, illetve mi alapján érdemes választani. Végül pedig azt is eláruljuk, hogy miért érdemes nálunk vásárolnod.

Milyen munkák esetén előnyös az 5 fokos falétra?

Ha a megfelelő minőségű változatot választod, akkor tulajdonképpen bárhol jó választás lehet, ahol legfeljebb 2,5-3 méteres munkamagasságot szeretnél elérni. Ha ugyanis fellépsz az 5 fokra, akkor maximálisan ekkora magasságba érhetsz fel.

Használhatod akár otthon is, amikor például el szeretnéd érni a szekrény tetején lévő dobozokat vagy át szeretnéd festeni a falakat. Mivel a nálunk található falétrák ipari kivitelben készülnek, így akár építkezéseken, üzemekben és gyárakban is kiválóan használhatók.

Ott is remek szolgálatot tesznek a szakipari munkák elvégzésekor, amikor a dolgozóknak egy magasabban fekvő helyet is el kell érniük. Például, amikor vakolniuk, glettelniük vagy festeniük kell a falakat, de álmennyezet készítéskor is szükségük lehet rá. 

Milyen fajtái közül tudsz választani?

Az 5 fokos falétra többféle kivitelben is elérhető attól függően, hogy milyen vastag fából készülnek a fokok rajta. Vannak olyan fajták, amiken vastagabb a fellépő felület, ezeket lépcsőfokos létráknak hívjuk. Ilyen például ez a Krause Stabilo 2x5 fokos falétra is, amivel 2,65 méteres magasságot tudsz elérni. A stabilitást a kiváló minőségű fa, a több ponton csavarozott acélpánt és a csúszás ellen felszerelt időjárásálló hevederek biztosítják.

Amennyiben nem okoz problémát számodra, hogy vékonyabb felületű fokokon kell fellépned, akkor a másik típusokból is választhatsz. Ezek is kiváló minőségű faanyagból készülnek, és úgy lettek kialakítva, hogy maximális védelmet tudjanak nyújtani munkavégzés közben. Az egyetlen különbség az, hogy nem olyan széles a fellépő felületük és a felső részülön nincs vízszintes állórész.

Miért szerezd be nálunk a létrákat?

Mi nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk kínált létrákkal magas színvonalon elégítsük ki az igényeket. Kizárólag márkás termékeket kínálunk, amik magas szintű védelemmel vannak ellátva. Ennek köszönhető, hogy nemcsak otthon, hanem ipari környezetben is teljesen biztonságosan használhatók. Muszáj megemlítenünk a széles választékunkat is, hiszen a kisebb és a nagyobb fokszámmal rendelkező létrákat is megtalálod nálunk.

Láthatod, hogy az 5 fokos falétra sok esetben a hasznodra válik, ha kültéren vagy beltéren a magasban kell dolgoznod. Csak arra figyelj, hogy a megfelelő változatot válaszd, ami minden tekintetben megfelel az igényeidnek. Nálunk megtalálod a professzionális falétrákat, illetve minden más munkaeszközt is, amik segítenek a gyors, hatékony és kényelmes munkavégzésben.