Amikor a munkavégzés során 5-6 méteres magasságot kell elérnünk, akkor remek szolgálatot tesz a 3 részes létra. Ezzel a munkaeszközzel gyorsan, kényelmesen és nem utolsósorban biztonságosan érjük el a magasban lévő tárgyakat, helyeket.

Mint ahogy a nevében is benne van, ezek a típusú létrák három részből állnak, de az egyes elemek nem teljesen különállók. Azok szétcsúsztatásával növelhető, visszacsúsztatásával pedig csökkenthető a létra magassága. Ennek köszönhetően nagyon sokoldalúan lehet használni. 

Ebben az írásunkban a Krause cég által gyártott ipari háromrészes létrákról lesz szó. Többek között kiderül, hogy milyen jellemzőik vannak, illetve milyen munkák elvégzésére lehet használni őket. Sőt arról is szó lesz, hogy más létrákkal szemben milyen előnyei van a használatuknak. 

Ezek a 3 részes létra legfontosabb jellemzői

A 3 részes létra a támasztólétrák sorát gazdagítja. Az egyik legfontosabb jellemzőjük, hogy csak akkor állíthatók fel, ha neki tudjuk támasztani őket a falnak vagy más strapabíró szerkezetnek. Amikor szűkös helyen kell megoldanunk a létra felállítását, akkor célszerű ezeket használni. Sőt, sok esetben csak ezekkel tudjuk megoldani a magasban történő munkavégzést. 

Ezeknek a létráknak három ága van, amiket kedvünk szerint ki, illetve be tudunk csúsztatni. Természetesen bárhogy is teszünk, a munkaeszközünk használata 100%-ban biztonságos lesz. Erről a megfelelő minőségű alkatrészek és rögzítőelemek gondoskodnak. 

Ezzel a 3x18 fokos létrával akár 5,95 méteres munkamagasságot is el tudsz érni. Az ágak állítását húzókötelekkel tudod elvégezni, de a fali vezetőgörgők is nagymértékben hozzájárulnak az egyszerű és gyors kezeléshez. Többféle változata is van, a 3x16 és a 3x14 fokos típus is elérhető. Anyagban, szerkezetben és kialakításban teljesen ugyanolyanok, az egyetlen különbség a létrák méretéből adódik. 

Milyen munkák elvégzésére ideális?

Ezek a létrák nagymértékben megkönnyítik a dolgunkat, ha olyan helyszíneken szeretnénk biztonságosan dolgozni, ahol nincs lehetőség a szétnyitható változatokat használni. Például, amikor közel kell lennünk a falhoz, hogy kényelmesen tudjunk dolgozni. Tipikusan ilyen feladat az eresztisztítás, a homlokzatfestés vagy a tetőfedés. 

Nemcsak kültéren, hanem nagy belmagassággal rendelkező belső terekben is nagyon hasznosak. Mondjuk raktárakban, műhelyekben és üzemi csarnokokban, amikor pakolnunk kell vagy hozzá kell férnünk egy magasan lévő szerelvényhez. Többek között szerelési és karbantartási munkák elvégzéséhez is ideális választás. 

Milyen előnyei vannak a használatának?

A 3 részes létra egyik legnagyobb előnye, hogy változatos munkamagasságot tudunk elérni anélkül, hogy az egyes részeket külön kellene összeszerelni. Az ágakat teljesen vagy részben, akár fokonként is ki tudjuk húzni, ezzel szabályozva, hogy milyen magasságba tudunk eljutni. Kifejezetten jó választás, ha többféle feladatot is szoktunk végezni, de a fix vagy a két “lábú” létrákat nem érezzük elég praktikusnak. 

Bízunk benne, hogy már számodra sem kérdés, miért is annyira nagyszerű a 3 részes létra. Amellett, hogy sokféle munka elvégzésére alkalmas, sok más előnye is van a használatának. Nálunk többféle kivitelben is megtalálod őket, de más munkaeszközökből is válogathatsz. Többek között a megbízható működésre képes szerszámgépeket is meg tudod vásárolni a webshopunkból.